Valglisten og vårt nye program er klart!

Fotocredit: Nikoline Arns / Unsplash

Nå er valglisten og valgprogrammet 2023-2027 publisert. Se hvem som stiller til valg for Tønsberg MDG og les hva vi vil gjøre for Tønsberg i den kommende perioden.

 

mai 26, 2023

 

Tønsberg MDG stiller til valg med 25 kandidater fra hele kommunen.

Vår førstekandidat er Julie Estdahl Stuestøl (39).

Julie er gruppeleder for Tønsberg MDGs kommunestyregruppe og leder Utvalg for miljø, teknikk og næring. Hun bor på Ringshaug med mann og to barn, er utdannet kriminolog, og jobber med analyse og utredning i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Det var klimakrisen som førte Julie inn i politikken, og hun vil jobbe for å gjøre det enklere for Tønsbergs innbyggere å velge de mest klima- og miljøvennlige alternativene i hverdagen. I tillegg til å redde fremtiden for barna våre, brenner Julie for å sikre barn en god oppvekst her og nå. Gjennom nok tid og rom til fri lek, nok trygge voksenpersoner i barnehage og skole, trafikksikre skoleveier og naturopplevelser i nærmiljøet.

Hele vår valgliste kan du se her, og du kan lese mer om våre toppkandidater her.

 

Partiprogram

MDG vil skape et samfunn hvor vi har gode liv uten at vi ødelegger for andre. Tønsberg MDG vil ha levende lokalsamfunn der vi har mer tid til venner og familie. Ungene skal kunne leke trygt ute og sykle til skolen i frisk luft. Vi skal kunne gå tur i gammel skog og bade og fiske i en frisk fjord. Vi vil jobbe for at unge ikke blir syke av prestasjonsjag og kjøpepress. 

Tønsberg er både en by i vekst, en stor matproduserende kommune og ansvarlig for reguleringen av viktige naturvernområder og miljøverdier. Både nå og i fremtiden skal det være mulig å leve gode liv både i byen og i de mange lokalsamfunnene i kommunen.Vi vil jobbe for at vi lokalt tar vår del av det globale ansvaret for å bremse klimaendringene, slik at færre drives på flukt, og at vi sikrer gode liv også for dem som kommer etter oss. Da må det være enklest og billigst å velge miljøvennlig, uansett hvor du bor, og enklere for alle med ideer og pågangsmot til å skape nye grønne arbeidsplasser.

Du kan lese hele vårt politiske program her: