Sykkelparkeringsaksjonen

Etter å sett oss lei på manglende oppstillingsplasser til sykler ved matvarebutikker i Tønsberg, sendte vi ut dette brevet:

Til alle daglivarebutikker i Tønsberg og omegn.
Vi i Miljøpartiet de grønne i Tønsberg vil med dette brevet få henstille alle distriktets daglivarebutikker til å ta syklende kunder på alvor. Nå som våren er her og sommeren står for døren vil mange mennesker kunne tenke seg å benytte sykkelen mer, for eksempel til butikken for å handle. Det er godt for helsa, lommeboka og miljøet.
Da er det kjedelig og ikke kunne få satt fra seg og få låst sykkelen.
Vi har observert at en stor andel av distriktets butikker faktisk ikke har et sykkelstativ. Dette er en direkte årsak til at folk enten velger bilen, eller sykler til en annen butikk i nærheten. Vår henstilling til dere er at dere anlegger en hensiktsmessig sykkelparkering utenfor butikken. Det er ikke snakk om store investeringen, men det gjør syklende kunder så mye mer fornøyd. Det har også en oppdragende effekt: ser folk at det er lagt til rette for sykkel, så øker sykkelbruken. Veimyndigheter, politikere og innbyggerne vil alle øke antall reiser med sykkel.
Vi håper at distriktets butikker kan gå foran med et godt eksempel og målet vårt er en sykkelparkeringsdekkning i Tønsberg og omegn på 100%!
Til de som har sykkelparkering allerede, vil vi få takke for innsatsen dere gjør for helse og miljø.